.: ROCKOVNIK :.

petak <<
03.07.
>> nedjelja
05.07.
subota
04.07.2020.
Nema podataka...

.: KLUBOVI :.

.: PRIJATELJI :.

.: INFO :.

.: SADRŽAJ :.

Overflow, Rijeka, 9. 12. 2006.

13. prosinac 2006. 19:44:44
Izvještaji s koncerata
A + A -
 
Draga mala,

Pišem Ti ovo pismo jer postoje neke stvari koje Ti nisam stigao reći sad kad si bila u Zagrebu. A htio sam. Trebao sam. Ali nisam. Želim ti reći koliko mi je bilo lijepo, koliko sam uživao u Tvom društvu, od Thermalsa u petak pa do Limba i Spunka, pa kad sam na svečanosti povodom Dana ljudskih prava nastupio na Trgu bana Jelačića pored svog šefa u kožnoj jakni i trapericama (detalj za pamćenje, i Ti si ga snimila), pa preko klope u Fort Apacheu gdje čak ni vegetarijanka poput tebe nije odoljela zovu piletine na žaru...Ali definitivno mi je najljepše bilo u Rijeci na koncertu Overflowa.

Gledaj mala, nismo morali ići. Imao sam svoje dvojbe. Kiša je padala sve u šesnaest, bio sam umoran i lagano nervozan, mogli smo otići do Tvornice na uzvratni susret Vatre i Ramireza i vjerujem da bi se također dobro proveli. Ali nisam Te htio razočarati. Htio sam da vikend bude savršen, bar onoliko koliko ja to mogu postići. A i obećao sam Ti da ćeš vidjeti Overflow prije odlaska. A ja svoja obećanja držim. Znaš, nije kiša uopće bila problem, vozio sam tisuće kilometara po kiši i snijegu, htio sam vidjeti bi li Ti pristala žrtvovati Rijeku zbog Tvornice. I rekla si da bi. Ali, nisam ti povjerovao. Osjetio sam to u Tvom glasu, onda kada si rekla da nije važno. Ali bilo je važno. Osjetio sam da je važno. I tada više nisam imao izbora.

I bilo je lijepo što smo pokupili friendove u Delnicama, zar ne? Mislim, učinio sam dobro djelo. Upoznala si bend prije svirke, OK, možda nisu svi bili u najreprezentativnijem izdanju ali vidjela si da su super luda i otkačena ekipa. Pričao sam ti o Nikici da je lud ko pegla, jesam li Te lagao? Možeš li zamisliti nekog drugog glazbenika koji bi s nama otišao u Češku pivnicu na brzinsko pivo pola sata prije početka koncerta i to još noseći prabakinu putnu torbu s početka prošlog stoljeća kroz centar grada? Iz koje su virile četkica za zube i bokserice? Pa Didi koja ti je po meni poslala bedž jer je vidjela koliko si bila tužna kad si ga došla kupiti a više ih nije bilo? Nisam Te lagao kad sam Ti pričao da su sjajna ekipa za zajebanciju i za druženje.

I znam da si uživala na koncertu. Vidio sam te. Fotkao sam te. Jedina osoba koja je doista plesala sama u prvom redu, osim četvorice pogaša i ostalih sto i kusur posjetitelja koji su samo stajali sa strane i kulirali. «Vatrena» riječka publika. Kao da su došli na recitaciju Voltairea ili predavanje o suvremenim metodama liječenja raka dojke. Publika sa stoćnog sajma. Možda su uživali. Meni nije izgledalo tako. Ali znam da Ti jesi. I nije bilo važno što ne znaš riječi pjesama. Pustila si da te nosi sirova energija koju bend isijava. I ne, definitivno nisam pretjerivao kad sam Ti pričao kako su dobri uživo. Kako melju sve pred sobom. Kako su najbolji bend uživo kojeg Hrvatska trenutno ima. Jesi li ikad doživjela da gitarist benda siđe s pozornice nekoliko puta i svira odmah pored Tebe jer mu je na pozornici pretijesno? A još kad mu se Žika kao pjevač pridružio? Da, znam da si to možda vidjela i na DOF-u. Ali ne ovako blizu. I mene su iznenadili draga moja, a mene nije lako iznenaditi. Znaš što mi je zasmetalo? Što su svirali samo sat vremena. Ne znam, valjda su shvatili da nema smisla zabavljati samo jednu osobu u dvorani. Ali imala si skoro pa svoj privatni koncert. To ćeš malo koji puta još doživjeti. I nisu svirali «The Lamb Song». Zbog toga mi je bilo žao. Jedina stvar koja bi mogla proći kao balada u njihovom opusu. I možda bih Te tada i uhvatio oko struka i zamolio za ples, ostavivši aparat i posao po strani. Možda...

Plesali smo poslije, doduše. Ako se to moje nemušto micanje gornjih i donjih udova može nazvati plesom, onda smo plesali. I bila je dobra zafrkancija u backstageu i pored šanka. I šteta što Palach radi samo do 1 ujutro pa smo već oko pola 2 završili u hladnoj riječkoj noći. Pa povratak u Zagreb kroz pljusak, vjetar i led u Gorskom kotaru. Ti naravno ništa od toga nisi vidjela jer si mirno spavala na suvozačevom sjedalu. Nije mi bilo svejedno, reći ću ti iskreno. Pitao sam se više od nekoliko puta dok sam vozio natrag što meni sve ovo treba. Pitao sam se to svaki put kad bi me oprao pljusak ili zanio vjetar ili kad sam par puta proklizao tamo pred Delnicama. Ali vidio sam osmijeh na Tvom umornom licu kad sam napokon parkirao iza zgrade u 4 ujutro i znao sam odgovor. Da, vrijedilo je.

Vrijedilo je, draga mala, jer si mi uljepšala vikend na način na koji to malo ljudi može učiniti. Vrijedilo je jer si me za taj vikend pomladila, vratila u vrijeme kada sam i ja imao 18, u vrijeme za koje sam mislio da je davno izgubljeno. Vrijedilo je otići opet u Rijeku, pa makar na par sati, i vidjeti Overflow. Da, vrijedilo je.

Ne znam hoćemo li se još vidjeti prije nego što odeš. Volio bih, jako bih volio, ali neke su nam se sile umiješale u planove pa ne znam hoće li to biti izvedivo. Ali hvala Ti na prelijepom vikendu. I da je to sve što sam ikada dobio od Tebe, vjeruj mi, meni je dovoljno.

Naravno, kao i sa svakim ljubavnim pismom koje sam ikada napisao, ni ovo neć;u poslati. Zgužvat ću ga i baciti čim ga dovršim. I sutra ću opet staviti na sebe mramorni oklop cinizma i sarkazma i neću nikome, pa ni tebi, dopustiti da me vidi kao ranjivo ljudsko biće. I neću Ti reći koliko si duboko probila taj oklop i koliko si blizu došla do mog srca. To nikada nećeš saznati.

Voli Te,

Hadžo


Galerija slika: Overflow, Rijeka, Palach, 9. 12. 2006.
prikaži komentare komentiraj


Komentar:
Autor:
    


KOMENTARI
Luka 18. prosinac 2006. 18:41:16
hadzo covece sto nisi ovo na kraju bacio u korpu kao sto si rekao?!?! romantika je lepa ali beskorisna!!!!
 
Vedran 16. prosinac 2006. 19:01:07
Ovim je Hadžo dokazao da je ljudina i čovjek punog kalibra, a ne samo polovnog kalibra, to jest onda kad treba pričat o muzici ili jest mesinu (ili pričat najneukusnije viceve koje ste čuli).
Neću naglašavat da me mater ni na ovo nije upozorila, ali ovo je bar bilo ugodno iznenađenje :-D
Haug, Hadžo, živio mi 100 godina zdravo i veselo!
 
andreja 14. prosinac 2006. 14:14:28
Pokušaj izazivanja reakcija čitatelja na osnovi osobnog poznavanja autora??
Recenzije na apstraktan način??
Top theme za slijedeće emitiranje emisije Vjeruj u ljubav??
Istinska ljepota emocija u homo sapiensa??
Bunilo kokakoličarske krize??.......

Hadžo, uspio si u kreiranju izraza lica pred monitorima tijekom čitanja.
Anyway, I SALUTE YOU
 
ifka 14. prosinac 2006. 12:58:27
i like this recenzija.....drukcija je......a otkriva cijeli dozivljaj koncerta..... bravo hadzo!!!!!:):):)
 
Željka 14. prosinac 2006. 12:54:48
O izvješću je više manje sverečeno ali komentari su mi uljepšali dan :))))
 
jura 14. prosinac 2006. 11:49:42
Hadžo L. Pavić
HAHAHAHAHAHAHAHA
 
giordana von groupie 14. prosinac 2006. 11:44:29
priznajem, ni meni nije drag ovaj Hadžin izlet u chick-lit-shit, ali mi je sama forma cool. naime, nitko od nas ne odrađuje izvješća strogo novinarski/ profesionalno, nego pišemo iz manje ili više osobne perspektive i to i jeste furka ove stranice. pa ne zovemo se Groupie (uvijek u nultom redu ili back stage, zar ne?) bez razloga. imamo uvid kakav pravi novinari nemaju i to treba naglasiti. makar i kvazi-ljubavnim pismom. P.S. Hadžo, saberi se, inače ću te zvati Lana Pavić
 
edo 14. prosinac 2006. 08:55:44
ja volim sve sto je drukcije i razlicito...mada, kao sto je Lejs rekla, nisam ovo od Hadze ocekivao :-) ...ali ja sam u svemu tome vidio i sasvim dobar izvjestaj...zapakiran u sasvim nesto drugacije...
 
manuela 13. prosinac 2006. 23:52:25
Lijepo je to cuti Hadzo,iako malo...ne znam mislim da su ostali u pravu ovo staviti na net...puh.
prijateljstvo je iskustvo koje nije ponekad lako proci i razumijeti nadam se da ovo pismo
nije vise od toga jer...ja sam osoba koja...
ne zelim te povrijediti.meni je takoder bilo lijepo i uzivala sam u svemu i takav treba biti pravi izlazak,ali ne znam sta da ti kazem sad,mislim da me razumijes...hvala ti...
 
bambi 13. prosinac 2006. 23:00:51
LoL :)))
 
Nike 13. prosinac 2006. 22:58:21
Nije Hadžo, ja sam se malo šalio
pozdrav
 
Hadžo 13. prosinac 2006. 22:56:03
Draga B
Mjenjam te za M
 
bambi 13. prosinac 2006. 22:47:06
ijao hadžo.. da sam ja kojim slučajem M, gadno bi najebo zbog ovog :D
 
Gorthaur 13. prosinac 2006. 22:37:12
Miljenko Jergoviću,sakrij se...uči od tate Hadže...

But seriously now,trebao si i naglasit,kako te netko dvaput proveo kroz Ćavle...;-)

24h Le Mans
 
Vanda 13. prosinac 2006. 22:21:15
Hadžo, aj sad jedan sastavak "zima u mom gradu". pročitat ćemo ga naglas na sljedećem SRZu
 
Nike 13. prosinac 2006. 22:19:11
Hadžo, jebo romantiku. To cure ne vole. Više vole kad si običan Hadžo
Voli te ,

Nike
 
Lejs 13. prosinac 2006. 22:07:41
uh...
ne samo da mi je pukla stolica na kojoj sam sjedila, pa sam koliko sam duga i siroka tresnula o pod, vec sam i nove parkete razjebala...i mačke su mi se razbježale svaka kroz svoj prozor...hadžo, čovječe božji!
 
jura 13. prosinac 2006. 21:49:33
dragi H, makni ovo P jer u ovoj mjeri nema S
 
Zuljko 13. prosinac 2006. 21:22:58
mislim da je ovo tuznija scena nego kad bambiju umre mama...da si EMO jos bi i razumijo al mislim ovo...kakve patnje mladog Werthera, ovo su patnje matorog Hadže...ovo zaslužuje 12 pakleni krug =)
molim te nemoj tak sta stavljat na net nego bolje da kazes djevojci na vrijeme sta mislis pa umjesto nasih kritika dobijes mladog mesa...bit ce bolje
 
Biro 13. prosinac 2006. 21:03:25
Da je ovo napisano na papiru, savio bi kut stranice i na njega napisao - otvori, pa kad otvoriš, pisalo bi - zatvori, propuh je, baš kao u spomenaru :)
Ja bi ovaj tekst poslao na Lidrano i tamo bi sigurno pobjedio i osvojio logorovanje u Puntiželi ili zimovanje u Kropi :)
A sad odoh u WC, nabaciti novi sloj na pločice ;)
 
etcetera 13. prosinac 2006. 21:01:14
kakvo elektroshokiranje! ovo je jos bolnije...verter se citao do 13te godine...neki ljudi odrastu onda..neki svrljaju po portalu sto ne treba..wtf?
 
Vanda 13. prosinac 2006. 20:29:53
Hadžo ubit ću te! taman mi je prestao proljev i onda ti dođeš s ovim!
a da ti to njoj pošalješ mejlom a nama napišeš samo izvještaj. ovo ne da je preodvratno nego i nečitljivo.
Fuj
i samo da znaš ne da sam popizdila, nego ovo je i sramota. ovo nije za portal nego za tvoje stranice na myspaceu. ima bambi pravo u kritikama.

fuj
 

.: A R H I V A :.

Kategorija
Mjesečna
Godišnja

.: NOVO NOVO NOVO :.

Novi kalendarski prikaz dogadjanja
Rockovnik

Baza bendova
Bendovi

Baza klubova
Klubovi

Javni unos najava u Rockovnik
Javne najave

Naš novi programski modul periodično provjerava sve MySpace stranice bendova i klubova iz naše baze podataka i automatski unosi najave u Rockovnik

Ako nam želite skrenuti pažnju na neki bend ili klub, kontaktirajte nas

.: FOTOGALERIJE :.

Lado Electro @ Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb, 27.06.2020.
Boris Leiner ( Promocija Knjige Sve Bio Je Ritam) @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 24.06.2020.
Ljeto u Tehničkom (Lili Gee) @ Hala V, Tehnički muzej, Zagreb, 04.06.2020.
SUSU @ Hard Place, Zagreb, 11.03.2020.
Bluzy Threesome @ Hard Place, Zagreb, 10.03.2020.
Fatboy Slim @ Zagrebački Velesajam, 07.03.2020.
The Mahones @ Klub Močvara, Zagreb, 01.03.2020.
Pocket Palma, Cubies @ Tvornica kulture, Zagreb, 29.02.2020.
Krankšvester @ Klub KSET, Zagreb, 22.02.2020.
Bajaga & Instruktori @ Hala, Zagreb, 14.02.2020.
Monster Magnet, Stonebride @ Klub Močvara, Zagreb, 15.02.2020.
Krankšvester @ Tvornica kulture, Zagreb, 14.02.2020.
Brkovi @ Vintage Industrial Bar, 13.02.2020.
Editors, Whispering Sons @ Dom Sportova, Zagreb, 08.02.2020.
U.K. Subs, Eksodus, The Mistakes @ Klub Boogaloo, Zagreb, 04.02.2020.
Apocalyptica @ Tvornica kulture, Zagreb, 20.01.2020.
Buč Kesidi, Ljubičice, Mokri Nenad @ Klub Sax, Zagreb, 23.01.2020.
Mašinko @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 17.01.2020.
Sinead O’Connor @ Tvornica kulture, Zagreb, 15.01.2020.
Meritas @ Europski trg, Zagreb, 28.12.2019.
Jinjer @ Tvornica kulture, Zagreb, 20.12.2019.
Darko Rundek & Ekipa @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 18.12.2019.
Sara Renar @ Klub Boogaloo, Zagreb, 21.12.2019.
Truth#Tribe @ Klub KSET, Zagreb, 13.12.2019.
My Baby, The Siids @ Tvornica kulture, Zagreb, 14.12.2019.
Bluzy Threesome @ Klub Route 66, Zagreb, 13.12.2019.
Natali Dizdar @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 12.12.2019.
Goblini @ Klub Močvara, Zagreb, 07.12.2019.
Urban & 4 @ Tvornica kulture Zagreb, 06.12.2019.
Crazy P @ Europski trg, Zagreb, 07.12.2019.
Detour @ Europski trg, Zagreb, 30.11.2019.
Pips Chips & Videoclips @ Klub Sax!, Zagreb, 30.11.2019.
Repetitor, Gazorpazorp. @ Tvornica kulture, Zagreb, 30.11.2019.
Mark Lanegan Band @ Tvornica kulture, Zagreb, 26.11.2019.
Guitar Wolf @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 24.11.2019.
15. Pozitivan koncert ( Tram 11, Dubioza Kolektiv, Krankšvester) @ Dom Sportova, Zagreb, 23.11.2019.
15. Pozitivan koncert ( Mile Kekin, Darko Rundek & Ekipa, Dubioza Kolektiv) @ Dom Sportova, Zagreb, 22.11.2019.
James Leg @ Hard Place, Zagreb, 21.11.2019.
Nirvana Tribute Band @ Klub Boogaloo, Zagreb, 16.11.2019.
Grandpa Candys, Johnny And His Rockin Tunes @ Hard Place, Zagreb, 08.11.2019.
Večer S Cohenom! ( Maja Posavec, Ivan Kapec, Zbor Mozartine ) @ Kazalište Kerempuh, Zagreb, 07.11.2019.
Daleka Obala & Neno Belan @ Hard Place, Zagreb, 05.11.2019.
Halloween party (Motorqueens) @ Hard Place, Zagreb, 31.10.2019.
Acid Mothers Temple @ Tvornica kulture, Zagreb, 30.10.2019.
Liza Colby Sound @ Hard Place, Zagreb, 29.10.2019.
The Brand New Heavies @ Tvornica kulture, Zagreb, 26.10.2019.
Kojoti, Turisti @ Tvornica Kulture, Zagreb, 25.10.2019.
Zadruga @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 24.10.2019.
Natali Dizdar @ Klub Sax, Zagreb, 19.10.2019.
Baroness @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 16.10.2019.
Föllakzoid @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 09.10.2019.
Nebula @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 08.10.2019.
Let3 @ Tvornica kulture, Zagreb, 05.10.2019.
She Past Away, Phantasmagoria @ Klub Boogaloo, Zagreb, 05.10.2019.
Kojoti @ Vinyl bar, Zagreb, 03.10.2019.
Bluzy Threesome @ Klub Route 66, Zagreb, 29.09.2019.
Lili Gee @ Klub Route 66, Zagreb, 28.09.2019.
Uncovered For Revenge @ Hard Place, Zagreb, 26.09.2019.
Kawasaki 3p @ Vinyl bar, Zagreb, 26.09.2019.
Marti Brom @ Klub Route 66, Zagreb, 25.09.2019.
25 Godina Medvedgrada (Hladno Pivo, Cinkuši) @ Pivovara Medvedgrad, Zagreb, 21.09.2019.
Rujanfest 2019 (Bajaga, Plavi Orkestar)@ Bundek, Zagreb, 19.09.2019.
M.O.R.T. @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 19.09.2019.
Akustika Kawasaki 3P @ Rockmark, Zagreb 17.09.2019.
King Prawn @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 13.09.2019.
Operators @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 04.09.2019.
21. Špancirfest, 1.dan (Jonathan) @ pozornica Stari grad, Varaždin, 23.8.2019.
Kikagaku Moyo @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 15.08.2019.
Festival Fuliranje Na Moru (Parni Valjak, Vojko V.) The Garden Resort, Tisno, 04.08.2019.
Windhand @ Klub KSET, Zagreb, 06.08.2019.
Skunk Anansie @ ŠRC Šalata, Zagreb, 27.07.2019.
Nashville Pussy @ Hard Place, Zagreb, 23.07.2019.
Combichrist @ Klub Močvara, Zagreb, 13.07.2019.
Psihomodo Pop @ Ljetni Vrt Vintage Industrial Bar, Zagreb, 11.07.2019.
No Vacation , Orvel @ Klub Močvara, Zagreb, 10.07.2019.
Josipa Lisac @ ŠRC Šalata, Zagreb, 06.07.2019.
Left Lane Cruiser @ Hard Place, Zagreb, 02.07.2019.
Tri Kapljice @ Zmajevo festival, Zagreb, 29.06.2019.
Inmusic festival, 3 dan (The Cure, LP, JoyCut ) @ Jarun, Zagreb, 26.06.2019.
Inmusic festival, 2 dan (Suede, Thievery Corporation, Garbage, Gato Preto, Frank Turner & The Sleeping Souls) @ Jarun, Zagreb, 25.06.2019.
Inmusic festival, 1 dan (Foals, Johnny Marr, The Hives, Skindread, Kurt Vile & The Violators, Dno, Stephany Stefan) @ Jarun, Zagreb, 24.06.2019.

.: ROCKSJETNIK :.

...

- svi plakati -

Naslovnica | Fotogalerije | Multimedija | Bendovi | Klubovi | Rockovnik | Marketing | Arhiva | Plakati | Impressum | Čestitke, želje i pozdravi

| Vijesti | Najave koncerata | Izvještaji s koncerata | Albumi | Programi | Nagradna igra | Interview | Video | Groupie preporučuje | Filmovi | Demo kutak | Kolumne | Gastropatrola | Knjige i časopisi | Blitz Vijesti | High 5 | Forum | Top Liste | Obavijesti |
Copyright © 2006 - 2020 GROUPIE. All Rights Reserved. Sva prava pridržana. Portal powered by jura

 
 
 
 
 
 
 
 
   
.: BRZA PRETRAGA :.  
 
Pojam    
 
     
.: KONTAKT :.  
 
Autor
E-mail
Naslov
Poruka
Provjera