.: ROCKOVNIK :.

utorak <<
07.07.
>> četvrtak
09.07.
srijeda
08.07.2020.
Nema podataka...

.: KLUBOVI :.

.: PRIJATELJI :.

.: INFO :.

.: SADRŽAJ :.

Sabaton, Alestorm, Steelwing @ Tvornica Kulture, Zagreb, 20.11.2010.

28. studeni 2010. 19:14:37
Izvještaji s koncerata
A + A -
 

 Ne znam koliko je bilo ljudi u Tvornice u subotu, 20.11, ali dvorana je bila dupkom puna, a ljubitelji posebno Sabatona su se okupili u velikom broju i sa puno energije koju je na kraju i ispucala na koncertu koji će biti za sjećanje. To je bio jedan od onih koncerata gdje su svi bendovi odlični, i imaju uz to sjajan odnos i interakciju s publikom, a svi skupa se uspjevaju stvoriti takav dojam da se vraćate nasmijani, pomalo opijeni čak i ako niste pili alkohol, a u glavi vam se još vrte pjesme od te večeri još danima nakon toga događaja. 


Početi ću sa prvim bendom Steelwing koji nažalost nisam puno vidio jer sam čekao nekoga i propustio većinu njihovog repertoara, pa zapravo prenosim ono što su drugi vidjeli i na sreću snimili na youtube. Vokal Steelwinga, Riley je stvarno sjajan, kao i izvedba cijelog benda, a vriskovi i stil svakako vuku na najbolje primjerke klasičnog heavy metala i NWOBHM-a. Čemu okolišati, za koju godinu imamo novi Judas Priest koji se drži starih prokušanih korijena. Ti talentirani klinci, koji sviraju skupa tek oko godinu dana, će biti stvarno popularni, jer imaju sve sto traže ljubitelji klasicnog heavy metala, uzori su im odlični i očiti, a ipak imaju dovoljno originalnosti i grade dobar odnos sa publikom. Zbog kašnjenja izdvojio bih jedinu pjesmu koju sam čuo (nažalost ne uživo, već sa youtube snimke), „Roadkill (...Or Be Killed)“.

Setlista Steelwing:

01.Headhunter

02.The Nightwatcher

03.The Illusion

04.Sentinel Hill

05.Roadkill (...Or Be Killed)


Nakon Steelwinga kojima je ovo bio prvi nastup u Hrvatskoj, dolazi Alestorm, Škotsko-Irski piratski metal, koji su kao i Sabaton nastupali u Hrvatskoj kao predgrupa Grave Diggeru, ali na različitim koncertima. Ovaj put su imali koliko toliko pristojno vrijeme za izvođenje nekih od svojih pjesama, a i publika je bila brojnija i znala je neke njihove hitove. Bend me je poprilično ugodno iznenadio budući da sam ih prvi put slušao uživo. S obzirom na prilično lošu kvalitetu snimki uživo na njihovim koncertima nisam imao ni približnu ideju koliko su zapravo dobri, premda su mi jedan od omiljenih bendova.

Bend je imao odličnu komunikaciju sa publikom, posebno pjevač i klavijaturist benda Christopher Bowes, a bilo je zanimljivo koliko energije Alestorm ima uživo, te me se dojmila izvedba cijelog benda, posebno „Nancy the Tavern Wench“, koju sam unatoč upali grla i ja zapjevao s ostatkom publike, nakon koncerta nisam je mogao izbiti poprilično dugo iz glave, a izdvojio bih i pretposljednju „Capetan Morgan's Revenge“ i savršena stvar za kraj „Keelhauled“. Alestorm se već udomaćio u Hrvatskoj i mislim da nakon ovakvog nastupa sljedeći put stvarno mogu doći kao pravi headlineri.

Alestorm setlista:

01.Heavy Metal Pirates

02.Wenches & Mead

03.Wolves of the Sea (Pirates of the Sea cover)

04.That Famous Ol' Spiced

05.Nancy The Tavern Wench

06.Over The Seas Play Video

07.Black Sails at Midnight

08.Captain Morgan's Revenge

09. Keelhauled


Nakon završne pjesme Alestorma Keelhauled, nestrpljivi ljubitelji Sabatona su odmah počeli uzvikivati i skandirati Sabatonu, dok su ipak malobrojniji „gusari“ tražili još. Među ljubiteljima Alestorma je bilo i nekoliko onih koji su tako došli i odjeveni kao gusari na koncert, a netko je ponio i piratsku zastavu, ali 45 minuta odlične svirke nije se moglo otegnuti, jer je veoma brzo nakon toga trebao izići Sabaton, a skandiranje Sabatonu i vojska ljubitelja istog je bila dobar znak što će slijediti.

Dok se čekalo na Sabaton, publika je spontano počela pjevati uz Manowarovu metal himnu „Warriors of the World“ koji se puštao iz razglasa, atmosfera se zagrijavala doslovno i preneseno, a publika i bend su bili jedva dočekali jedni druge jer Sabatonu je ovo već treći nastup u Hrvatskoj, a zbog jedinstvene veze s publikom masa obožavatelja je rasla sa svakim nastupom. Sjećam se još uvijek prvog nastupa Sabatona, kad su bili predgrupa Grave Diggeru i Therionu: nastupali su pred tek nekolicinom ljudi, a tada sam imao čak priliku popričati s pjevačem Joakim Brodénom i jedva sam dobio od njega autogram jer nije imao olovku i tada još nije bio navikao na davanje autograma. Nakon tog prvog nastupa u Hrvatskoj, nastupali su još jednom kao predgrupa Hammerfallu, a sada smo ih konačno dočekali kao glavne izvođače i to se stvarno isplatilo.

Zanimljivo je napomenuti i da su članovi benda prije koncerta došli pred Tvornicu sa potpisanim sixpackom piva i majicom za onog ili onu tko najbolje otpjeva nešto od njihovog repertoara, a našli su se i sa članovima kluba obožavatelja Sabatona na facebooku. Sabaton od svojih početaka gradi stvarno odličan odnos prema svojim fanovima, a činjenica je i i da je zbog tematike rata blizak ljudima iz Hrvatske i regije.

Nastup su otvorili sa kratkim uvodom i pozdravom publici, nakon kojeg je Sabaton odmah krenuo sa odličnim „Ghost Division“, nakon čega je uslijedio meni još draži „Uprising“. Od osobnih favorita izdvojio bih još „Cliffs of Gallipoli“, „Attero Dominatus“, njihovu najbržu stvar „Screaming Eagles“, „Coat of Arms“ i „Primo Victoria“. Kako je koncert odmicao tako je atmosfera bila doslovno i preneseno zagrijanija, pa je potkraj koncerta i pjevač Joakim skinuo majicu, a basist Pär Sundström je izgledao kao da se vratio sa maratona po kiši sa svojim basom, unatoč svoj vrućini bend je dao sve od sebe, a posebno Joakim koji je pozdravio publiku na Hrvatskom, zezao se sa publikom rekavši jednom prilikom rečenicu lutka Jeffa Dunhama (Achmed The Dead Terrorist): „Silence, I'll kill you!“, također se zezao na račun svog „six/family packa“ kad je skinuo „oklopnu majicu“, a osim odličnog verbalnog i komuniciranja i izmjene njegovih hvalospjeva domaćoj publici i ovacija iste, Joakim se često toliko isturao da su ga prvi redovi mogli dotaknuti, a ako bi se povukao nazad često se vraćao sa bocama vode koje su onima u prvim redovima svakako dobro došle.

Usred koncerta su izveli i odličnu pjesmu koja pjeva o zlu Holokausta „The Final Solution“, koju radi njene teme inače ne izvode uživo, osim na ovoj turneji, zbog velikog zahtjeva publike. „The Final Solution“ je savršen primjer antiratne pjesme i u 5 minuta koliko traje može vas naučiti više o povijesti mržnje, gluposti i zločinima te njihovim pravim motivima koji su počinjeni ne samo Auschwitzu i Drugom svjetskom ratu, nego su se nažalost puno puta ponavljali kroz povijest.

Na, „Swedish Pagans“, koliko me pamćenje služi, Joakim se opet malo zezao na vlastiti račun Šveđana, koji moraju ići u daleku prošlost da bi našli neki rat i zatim ispjevao tu pjesmu o Vikinzima.

Koncert je završio nakon odličnog bisa, kojem je uslijedilo fanatično i fantastično skandiranje publike, a izvedeni su već spomenuti „Coat of Arms“ i „Primo Victoria“ te „Metal Machine“ gdje se vidi odličan smisao za humor, ali odaje i počast kolegama iz uzorima iz svijeta metala.

Nakon toga članovi benda izlaze na pozornicu i bacaju trzalice, preostale boce s vodom koje hvataju neki sretnici, slijedi dubok naklon benda, smiješak na licima publike i nada da ćemo se vidjeti ponovno u Hrvatskoj.


Sabaton setlista:

01. Intro

02. Ghost Division

03. Uprising

04. White Death

05. Cliffs of Gallipoli

06. 40:1

07. Final Solution

08. Attero Dominatus

09. Rise of Evil

10. Screaming Eagles

11. Swedish Pagans

12. The Price of a Mile

Bis:

13. Coat of Arms

14. Primo Victoria

15. Metal Medley (Metal Machine / Metal Crüe)

16. Outro


Sveukupno bio je to odličan koncert koji će se pamtiti, a pjesme s njega će se pjevati još jako dugo, jedine zamjerke su gužva u garderobi, loša klimatizacija tj. vrućina tokom koncerta i staklene boce koje su završile posvuda po podu, te loš pristup za invalide kojima sigurno još više smeta sve prije navedeno.

Unatoč tih par sitnih zamjerki organizatorima, svim bendovima i koncertu općenito bih dao ocjenu 9 od 10 jer mislim da su to zaslužili zbog vrhunske predstave, odlične izvedbe i sjajnog odnosa sa publikom. Istina je da ih po virtuoznosti i originalnosti ih možda mogu nadmašiti brojni drugi izvođači, ali sva tri benda su prave metal mašine u kojim nijedan dio ne zastajkuje i grade karizmu na dobrom odnosu sa publikom, te znaju napraviti odličnu atmosferu, dodatni plus je bilo ozvučenje koje je je bilo također odlično, pohvala svima koji su bili zaduženi za zvuk.

Publika je nakon koncerta imala prilike družiti se sa izvođačima i zapravo vidjeti koliko su to opušteni i još slavom neiskvareni momci, što se posebno odnosi na Steelwing koji su bili zgurani u kutu kod vrata prema garderobi, gdje se moglo slikati i podružiti se s njima. Uspio sam popričati kratko sa njima te pjevačem i klavijaturistom Alestorma, Christopher Bowesom kojem sam iskreno rekao da želim vidjeti Alestorm vidjeti ponovno kao headlinere, jer njihovih odličnih 45 minuta, je bilo iznimno zadovoljavajuće, ali i premalo za ljubitelje veselog piratskog metala iz Škotske.

Za kraj evo par pjesama i dio atmosfere sa koncerta

Alestorm - Nancy The Tavern Wench, live @ Tvornica, 20.11.2010.

Sabaton - Primo Victoria, live @ Tvornica, 20.11.2010.

Galerija slika: Sabaton, Alestorm @ Tvornica Kulture, Zagreb, 20.11.2010.
prikaži komentare komentiraj


Komentar:
Autor:
    


KOMENTARI
No comment...

.: A R H I V A :.

Kategorija
Mjesečna
Godišnja

.: NOVO NOVO NOVO :.

Novi kalendarski prikaz dogadjanja
Rockovnik

Baza bendova
Bendovi

Baza klubova
Klubovi

Javni unos najava u Rockovnik
Javne najave

Naš novi programski modul periodično provjerava sve MySpace stranice bendova i klubova iz naše baze podataka i automatski unosi najave u Rockovnik

Ako nam želite skrenuti pažnju na neki bend ili klub, kontaktirajte nas

.: FOTOGALERIJE :.

Lado Electro @ Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb, 27.06.2020.
Boris Leiner ( Promocija Knjige Sve Bio Je Ritam) @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 24.06.2020.
Ljeto u Tehničkom (Lili Gee) @ Hala V, Tehnički muzej, Zagreb, 04.06.2020.
SUSU @ Hard Place, Zagreb, 11.03.2020.
Bluzy Threesome @ Hard Place, Zagreb, 10.03.2020.
Fatboy Slim @ Zagrebački Velesajam, 07.03.2020.
The Mahones @ Klub Močvara, Zagreb, 01.03.2020.
Pocket Palma, Cubies @ Tvornica kulture, Zagreb, 29.02.2020.
Krankšvester @ Klub KSET, Zagreb, 22.02.2020.
Bajaga & Instruktori @ Hala, Zagreb, 14.02.2020.
Monster Magnet, Stonebride @ Klub Močvara, Zagreb, 15.02.2020.
Krankšvester @ Tvornica kulture, Zagreb, 14.02.2020.
Brkovi @ Vintage Industrial Bar, 13.02.2020.
Editors, Whispering Sons @ Dom Sportova, Zagreb, 08.02.2020.
U.K. Subs, Eksodus, The Mistakes @ Klub Boogaloo, Zagreb, 04.02.2020.
Apocalyptica @ Tvornica kulture, Zagreb, 20.01.2020.
Buč Kesidi, Ljubičice, Mokri Nenad @ Klub Sax, Zagreb, 23.01.2020.
Mašinko @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 17.01.2020.
Sinead O’Connor @ Tvornica kulture, Zagreb, 15.01.2020.
Meritas @ Europski trg, Zagreb, 28.12.2019.
Jinjer @ Tvornica kulture, Zagreb, 20.12.2019.
Darko Rundek & Ekipa @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 18.12.2019.
Sara Renar @ Klub Boogaloo, Zagreb, 21.12.2019.
Truth#Tribe @ Klub KSET, Zagreb, 13.12.2019.
My Baby, The Siids @ Tvornica kulture, Zagreb, 14.12.2019.
Bluzy Threesome @ Klub Route 66, Zagreb, 13.12.2019.
Natali Dizdar @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 12.12.2019.
Goblini @ Klub Močvara, Zagreb, 07.12.2019.
Urban & 4 @ Tvornica kulture Zagreb, 06.12.2019.
Crazy P @ Europski trg, Zagreb, 07.12.2019.
Detour @ Europski trg, Zagreb, 30.11.2019.
Pips Chips & Videoclips @ Klub Sax!, Zagreb, 30.11.2019.
Repetitor, Gazorpazorp. @ Tvornica kulture, Zagreb, 30.11.2019.
Mark Lanegan Band @ Tvornica kulture, Zagreb, 26.11.2019.
Guitar Wolf @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 24.11.2019.
15. Pozitivan koncert ( Tram 11, Dubioza Kolektiv, Krankšvester) @ Dom Sportova, Zagreb, 23.11.2019.
15. Pozitivan koncert ( Mile Kekin, Darko Rundek & Ekipa, Dubioza Kolektiv) @ Dom Sportova, Zagreb, 22.11.2019.
James Leg @ Hard Place, Zagreb, 21.11.2019.
Nirvana Tribute Band @ Klub Boogaloo, Zagreb, 16.11.2019.
Grandpa Candys, Johnny And His Rockin Tunes @ Hard Place, Zagreb, 08.11.2019.
Večer S Cohenom! ( Maja Posavec, Ivan Kapec, Zbor Mozartine ) @ Kazalište Kerempuh, Zagreb, 07.11.2019.
Daleka Obala & Neno Belan @ Hard Place, Zagreb, 05.11.2019.
Halloween party (Motorqueens) @ Hard Place, Zagreb, 31.10.2019.
Acid Mothers Temple @ Tvornica kulture, Zagreb, 30.10.2019.
Liza Colby Sound @ Hard Place, Zagreb, 29.10.2019.
The Brand New Heavies @ Tvornica kulture, Zagreb, 26.10.2019.
Kojoti, Turisti @ Tvornica Kulture, Zagreb, 25.10.2019.
Zadruga @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 24.10.2019.
Natali Dizdar @ Klub Sax, Zagreb, 19.10.2019.
Baroness @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 16.10.2019.
Föllakzoid @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 09.10.2019.
Nebula @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 08.10.2019.
Let3 @ Tvornica kulture, Zagreb, 05.10.2019.
She Past Away, Phantasmagoria @ Klub Boogaloo, Zagreb, 05.10.2019.
Kojoti @ Vinyl bar, Zagreb, 03.10.2019.
Bluzy Threesome @ Klub Route 66, Zagreb, 29.09.2019.
Lili Gee @ Klub Route 66, Zagreb, 28.09.2019.
Uncovered For Revenge @ Hard Place, Zagreb, 26.09.2019.
Kawasaki 3p @ Vinyl bar, Zagreb, 26.09.2019.
Marti Brom @ Klub Route 66, Zagreb, 25.09.2019.
25 Godina Medvedgrada (Hladno Pivo, Cinkuši) @ Pivovara Medvedgrad, Zagreb, 21.09.2019.
Rujanfest 2019 (Bajaga, Plavi Orkestar)@ Bundek, Zagreb, 19.09.2019.
M.O.R.T. @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 19.09.2019.
Akustika Kawasaki 3P @ Rockmark, Zagreb 17.09.2019.
King Prawn @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 13.09.2019.
Operators @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 04.09.2019.
21. Špancirfest, 1.dan (Jonathan) @ pozornica Stari grad, Varaždin, 23.8.2019.
Kikagaku Moyo @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 15.08.2019.
Festival Fuliranje Na Moru (Parni Valjak, Vojko V.) The Garden Resort, Tisno, 04.08.2019.
Windhand @ Klub KSET, Zagreb, 06.08.2019.
Skunk Anansie @ ŠRC Šalata, Zagreb, 27.07.2019.
Nashville Pussy @ Hard Place, Zagreb, 23.07.2019.
Combichrist @ Klub Močvara, Zagreb, 13.07.2019.
Psihomodo Pop @ Ljetni Vrt Vintage Industrial Bar, Zagreb, 11.07.2019.
No Vacation , Orvel @ Klub Močvara, Zagreb, 10.07.2019.
Josipa Lisac @ ŠRC Šalata, Zagreb, 06.07.2019.
Left Lane Cruiser @ Hard Place, Zagreb, 02.07.2019.
Tri Kapljice @ Zmajevo festival, Zagreb, 29.06.2019.
Inmusic festival, 3 dan (The Cure, LP, JoyCut ) @ Jarun, Zagreb, 26.06.2019.
Inmusic festival, 2 dan (Suede, Thievery Corporation, Garbage, Gato Preto, Frank Turner & The Sleeping Souls) @ Jarun, Zagreb, 25.06.2019.
Inmusic festival, 1 dan (Foals, Johnny Marr, The Hives, Skindread, Kurt Vile & The Violators, Dno, Stephany Stefan) @ Jarun, Zagreb, 24.06.2019.

.: ROCKSJETNIK :.

...

- svi plakati -

Naslovnica | Fotogalerije | Multimedija | Bendovi | Klubovi | Rockovnik | Marketing | Arhiva | Plakati | Impressum | Čestitke, želje i pozdravi

| Vijesti | Najave koncerata | Izvještaji s koncerata | Albumi | Programi | Nagradna igra | Interview | Video | Groupie preporučuje | Filmovi | Demo kutak | Kolumne | Gastropatrola | Knjige i časopisi | Blitz Vijesti | High 5 | Forum | Top Liste | Obavijesti |
Copyright © 2006 - 2020 GROUPIE. All Rights Reserved. Sva prava pridržana. Portal powered by jura

 
 
 
 
 
 
 
 
   
.: BRZA PRETRAGA :.  
 
Pojam    
 
     
.: KONTAKT :.  
 
Autor
E-mail
Naslov
Poruka
Provjera